Het is de ruimte waar je thuis de meeste tijd doorbrengt: de slaapkamer. Je kijkt niet veel om je heen doorgaans, maar de sfeer die hangt in de ruimte heeft wel degelijk een groot effect op je gemoedstoestand. Is het een rommelige ruimte? Dan is de kans groter dat je slechter slaapt.

Hoog tijd dus om jouw slaapkamer onder de loep te nemen en er wat moois van te creëren. Wij hebben zeven tips voor je waarmee jij de ruimte een luxer gevoel kunt geven. Lees mee!

1. Plaats meerdere kussens op het bed
Het is iets wat in hotels ook gedaan wordt en waarmee jij de slaapkamer instantly een luxer en comfortabeler gevoel geeft: het plaatsen van meerdere kussens op het bed. Het exemplaar dat je gebruikt om mee te slapen, zet je rechtop tegen het hoofdbord en de decoratieve kussens die plaats je op volgorde van grootte (hoe groter, hoe meer naar achter) er tegen aan. Let op: de vuistregel is wél dat de hoeveelheid kussens tegen elkaar niet meer dan een kwart van je bedlengte mag beslaan.

2. Vamp up your lamp
De kans is groot dat de lampen in de slaapkamer het ondergeschoven kindje zijn. En dat terwijl je voor echt niet zoveel geld mooie exemplaren kunt kopen. Vervang bijvoorbeeld eens alleen een lampenkap of kies voor een variant die wat groter is dan je in eerste instantie bij de ruimte verwacht. 

3. Organiseer je rommel
Een slaapkamer hoeft heus niet heel clean te zijn om er een fijne ruimte van te kunnen maken. Vieze kleding, draden van opladers en papieren moet je wel gewoon netjes opruimen maar boeken en tijdschriften lenen zich ervoor om mooi te stapelen. Leuke souveniertjes en andere snuisterijen? Groeper ze en plaats die netjes op een tray op je nachtkastje of een dressoir. Kunstwerken en dergelijke staan ook super leuk als ze gewoon tegen de muur aan staan in plaats van hangen.

4. Hang kunst in je slaapkamer
We snappen dat je de allermooiste stukken in de woonkamer hangt: dit is immers de plek waar mensen (niet alleen jij maar ook gasten) ze het meest kunnen bewonderen. Toch moet je absoluut niet de slaapkamer vergeten! De wand achter het hoofd van je bed leent zich perfect voor het ophangen van mooie prents en schilderijen. Doen dus!

5. Maak een plaatje van je nachtkastje
We stipten het hierboven al aan maar we willen er nog even wat dieper op ingaan. Je nachtkastje mag wat ons betreft echt even wat meer liefde krijgen. Style deze met een paar (let op, overdaad schaadt) leuke items. Denk bijvoorbeeld aan een grote schelp die je mee hebt genomen van vakantie om sieraden op te leggen, een klok dat een erfstuk is en een mooi beautyproduct. 

6. Geef je gordijnen wat liefde
Nog zo een ondergeschoven kindje zijn de gordijnen maar naast dat ze functioneel moeten zijn, kan het geen kwaad om voor een mooiere variant te gaan. Onze favoriet zijn stoffen gordijnen. Hang de roede zo hoog mogelijk op om lengte te creëren, ga voor een chic uitziend materiaal en laat 'm wat langer op de grond vallen dan precies pas. Een luxe uitstraling is dan gegarandeerd!

7. Als het kan, maak er dan een multifunctionele ruimte van
We zijn ons er wel degelijk bewust van dat niet iedereen over een kamer beschikt waar veel meer in past dan een kledingkast en een bed. Maar ben je zo een geluksvogel, maak er dan een feestje van! Creëer bijvoorbeeld een hoekje waar je kunt lezen met behulp van een lekkere fauteuil en een goede maar mooie leeslamp. 

Beeld thumb: iStock

Gerelateerde posts