Het krijgen van een kind is niet makkelijk: sterker nog, iedereen die ooit is bevallen weet dat het je leven voorgoed verandert. Emotioneel en lichamelijk is het heftig maar de één vindt weer wat sneller zichzelf of 'de nieuwe ik' terug dan de ander.

Keira Knightley schreef een essay over het moeder worden en zijn en hoe dat effect op haar leven heeft gehad. Naast het duidelijker zien hoe schreef het is gesteld op de werkvloer en wat mannen verwachten van moeders, heeft ze zelf de nodige kritiek op Kate Middleton. Zij verscheen een paar uur na elke bevalling telkens keurig gekapt en met een gezicht vol make-up op hoge hakken voor de deur van het ziekenhuis om de pers de gelegenheid te geven om foto's te maken.

Dat schoot bij Keira in het verkeerde keelgat. Zij beviel een dag voor de geboorte van Prinses Charlotte van haar dochter Edie en had absoluut geen behoefte om daarna als Kate zichzelf helemaal in de stijgers te zetten. 

She [Middleton] was out of hospital seven hours later with her face made up and high heels on. The face the world wants to see. Hide. Hide our pain, our bodies splitting, our breasts leaking, our hormones raging. Look beautiful. Look stylish, don’t show your battleground, Kate. Seven hours after your fight with life and death, seven hours after your body breaks open, and bloody, screaming life comes out. Don’t show. Don’t tell. Stand there with your girl and be shot by a pack of male photographers.

Zoals je kunt lezen steekt Keira haar kritiek op Kate niet onder stoelen of banken. Het essay genaamd The Weaker Sex is opgenomen in het boek Feminists Don't Wear Pink (And Other Lies) vol met empowering stukken voor vrouwen maar wat ons betreft slaat Keira de plank volledig mis. Feminisme is wat ons betreft niet mom-shaming of het slechter afschilderen van anderen maar iedereen in zijn waarde laten met de keuze die zij maken. Wat vinden jullie?

Beeld: Bruno Press

Gerelateerde posts