Een boekenkast of een muur met een aantal planken inrichten kan je soms best wat kopzorgen geven. Want hoe zet je alles neer zodat het een smaakvol geheel wordt dat niet te vol of juist te leeg is? We helpen je graag een handje.

1. Grootte is wel degelijk belangrijk
Zorg voor een aantrekkelijke combinatie van grotere items met kleinere stukken. Let ook op vormen en materiaal om een eclectisch geheel samen te stellen. Weet je niet waar je moet beginnen? Plaats dan als eerste de grote blikvangers op de planken om deze vervolgens te combineren met andere items. Let op: werk het liefst in oneven getallen als je gaat groeperen.

2. Voeg wat groen toe
Planten of bloemen brengen alles tot leven, dus ook jouw boekenkast. Zet wat witte rozen in een ronde vaas in de kast voor een chique touch, een rustieke sfeer creëer je door wat olijftakken in een keramieken pot te doen of zet een tropische plant op een plank. Opties genoeg!

3. Zorg dat je persoonlijkheid te zien is
Boekenplanken zijn bij uitstek geschikt om items te presenteren waar je persoonlijkheid in terug te zien is. Denk bijvoorbeeld aan foto's (print ze uit in zwart-wit of een met bepaalde filter om er één geheel van te maken), erfstukken en souvenirs van reizen.

4. Plaats kunst in de kast
Ook kunstwerken laten goed zien wie je bent en wat je smaak is. Het zijn conversation starters en ideaal om een saaie ruimte wat pit te geven. 

5. Boeken kunnen natuurlijk niet ontbreken!
Een boekenkast is natuurlijk niet compleet zonder boeken. Exemplaren die niet zo mooi zijn vormgegeven maar je er wel in wilt plaatsen, zet je met de pagina's naar voren (en dus de rug naar achteren) neer zodat ze toch één geheel vormen. Speel verder met verschillende groottes, stapel een paar boeken op elkaar en plaats er een aantal verticaal naast. Afwisseling is het sleutelwoord!

Beeld: iStock

Gerelateerde posts