Er is niets persoonlijkers dan een interieur. Als het goed is staat jouw huis vol met spulletjes waar mooie herinneringen aan kleven, is het een plek waar je echt tot rust komt en jij je thuis voelt. Toch is het maken van een cool interieur niet altijd even makkelijk. 

Ben jij dol op de urban jungle stijl? Dan zijn er een aantal manieren om dit toe te passen in jouw huisje. Dit zijn onze tips.

1. Planten, overal!
De naam jungle zegt het eigenlijk al: planten zijn een must. Kies bij voorkeur voor exemplaren met een tropische afkomst. Een hortensia past nou eenmaal minder goed bij het geheel.

2. Een tropisch behangetje
Meer is meer en meer is beter, althans bij een urban jungle interieur. Een wit saai muurtje moét dus opgeleukt worden met behulp van een tropisch behangetje. Tip: ga bij voorkeur voor een wand waar je niet de hele tijd naar toe kijkt (bijvoorbeeld achter de bank) of kies voor een een paar banen in plaats van een hele muur. 

3. Natuurlijke details
Dat houten meubels een must zijn voor een urban jungle, moge duidelijk zijn. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ga voor bamboe opbergmandjes, een spiegel met een gevlochten lijst én houten raambekleding. Wij hebben onze ogen laten vallen op de houten jaloezieën van Veneta. Deze zijn verkrijgbaar in houttinten maar ook in tijdloos zwart wat perfect past bij een urban jungle interieur. Ideaal aan jaloezieën zijn dat je de hoeveelheid licht die binnenkomt zelf kunt aanpassen en de hoeveelheid privacy dus ook. Die van Veneta zijn van duurzaam Phoenixhout gemaakt en naast houttinten en zwart ook verkrijgbaar in verschillende andere mooie kleuren. 

4. Ga voor een bijpassend kleurenthema
Dol op marineblauw? Dat is dan jammer. Anders dan in een tropische vogel op je kleurrijke behangetje is de tint niet welkom. Tinten die het wel goed doen, zijn natuurlijk bruin, groen en zwart maar ook geel, rood en oranje.

5. Hang het op
Naast planten in een pot op de grond of op de kast, is het ook superleuk om groen op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan macrame exemplaren of varianten gemaakt van messing. 

Beeld thumb: iStock

Gerelateerde posts