Notoire reizigers zweren vast en zeker bij Google Maps. Ik heb er zelf talloze adresjes in opgeslagen en ik gebruik het altijd als ik in het buitenland ben. Maar wist je dat er nog meer is wat je kunt doen met Google Maps (naast gewoon navigeren natuurlijk)?

1. Vind je weg op elk vliegveld
Ook van vliegvelden heeft Google Maps vaak een uitgebreide kaart. Van de toiletten tot tax free shops en van restaurants tot gates: je vindt er allemaal. 

2. Sla kaarten offline op
Hierdoor hoef je, als je bijvoorbeeld buiten Europa reist, geen klauwen met geld uit te geven aan dataroaming. 

3. Bewaar de plek waar je de auto hebt geparkeerd
Sta bij het voertuig en klik simpelweg op het blauwe rondje. Je kunt dan klikken op 'Instellen als parkeerplek', er notities aan toevoegen (verdieping 3, vak blauw, plaats C), de parkeerplek delen met vrienden én opslaan hoelang je daar nog kunt staan. 

4. Zoek via Google Maps een goed hotel op
Als je op de plek van bestemming bent aangekomen en nog geen hotel hebt geboekt, dan is Google Maps ook jouw reddende engel. Voer simpelweg 'hotels' in, in de zoekbalk van Maps en er verschijnen meteen diverse hotels met reviews en een prijslijst. Boeken kun je er ook mee doen. Handig!

5. Vind de dichtstbijzijnde pitstop locatie
Als je onderweg bent met de auto, dan is stoppen zo nu en dan een goed idee. Ook daarbij helpt Google Maps je. Op zoek naar een tankstation? Voer de term in en Google laat je weten waar je de dichtstbijzijnde kunt vinden. 

Beeld: Bruno Press

Gerelateerde posts