Heb jij dit weekend nog niks gepland en kan je dus wel wat inspiratie gebruiken? Ook vandaag laten we je zien wat the places to be zijn in een leuke Nederlandse stad. Deze week is het te leuke Amersfoort aan de beurt. Tijd om de leukste plekjes te gaan verzamelen!

Amersfoort staat misschien nog niet op je bucketlist, maar na het lezen van dit lijstje komt hier hoogstwaarschijnlijk wel verandering in. Deze plek heeft onwijs veel te bieden en de historische binnenstad zal je verbaasd achterlaten. Met deze city guide kan je gemakkelijk de stad in alsof je het al jaren kent!

1. Barista Café
De dag begin je natuurlijk met een heerlijke kop koffie en wat is er nou beter dan dat deze gemaakt wordt door echte barista's! Buiten de deur lijkt alles altijd lekkerder te smaken, maar bij Barista Café zit je écht goed. Ontbijtjes als American Pancakes, een verse croissant of een gezonde smoothie bowl; hier vind je het! Er zijn ook heel wat koffiespecials te krijgen, dus aan keuze in ieder geval geen gebrek. Neem plaats aan één van de tafeltjes of plof lekker neer op de comfortabele bank.

2. Sweet Sisters
Wij zijn enorm fan van zoetigheid, dus reken maar dat deze hotspot ook een mooi plekje krijgt in ons lijstje! Sweet Sisters is een favorietje van de bewoners van Amersfoort en als de locals het al zeggen... Deze winkel is, zoals de naam al wel doet vermoeden, opgezet door twee zussen die als geen ander de heerlijkste bonbons kunnen maken. Naast de bonbons verkopen ze ook genoeg andere snacks van chocolade en wij willen het allemaal!

3. BLUR
Een concept store moet natuurlijk altijd genoemd worden als je het hebt over hotspots, maar BLUR wil zichzelf niet in een hokje laten stoppen. Deze winkel noemt zichzelf daarom ook een 'storystore' en dat heeft er alles mee te maken dat alle items die BLUR verkoopt een eigen verhaal hebben. Elk item is eerlijk gemaakt en is van goede kwaliteit. Nog opzoek naar een mooie bos bloemen, een sieraad, een boek of een ander leuk hebbedingetje? Loop dan vooral even binnen! En als je uitgeshopt bent, kan je ook even aanschuiven voor een kopje koffie en een stukje taart of iets anders lekkers. 

 

Een bericht gedeeld door Nynke (@nynkekooi) op

 

Een bericht gedeeld door Nienke Wind (@nienke.wind) op

 

Een bericht gedeeld door Hustle (@hustlebytribe) op

4. SEM Sla En Meer
En van al die heerlijke zoetigheden, gaan we gelijk door naar een healthy optie. Bij SEM kan je de lekkerste salades en andere gezonde gerechten bestellen. De fitgirl keuze kan echt heel erg lekker zijn en dat bewijst dit leuke tentje maar weer. Van uiteenlopende salades tot groente chips en zelfs een heerlijke chocolade muffin; je hoeft je niet schuldig te voelen! Met al die vitaminen heb je weer genoeg energie voor de hele dag en zo kan het shoppen weer beginnen. 

 

Een bericht gedeeld door SEM (@semslaenmeer) op

5. Goedgevonden
Vintage en tweedehands pareltjes scoren wordt je bij goedgevonden wel erg makkelijk gemaakt! Boeken, kleding, oude camera's en het mooiste servies staan hier samen onder één dak en daar houden wij van. Al heb je niks nodig, is het toch leuk om even wat tijd uit te trekken voor deze winkel. Er is genoeg te zien en de kans dat je uiteindelijk toch iets vindt om mee naar huis te nemen is vrij groot. Er zijn jammer genoeg geen beelden van op sociale media, maar dan heb je toch ook wel een èchte vintageshop gevonden, toch?

6. Koffieboetiek
De naam laat je misschien denken dat ze hier enkel en alleen koffie verkopen, maar niets is minder waar! Koffieboetiek is een leuke concept store waar ze onder andere kleding verkopen van organische stoffen. Je kan genieten van goede kwaliteit koffie terwijl je rustig rondneust tussen alle mooie items en dat is een combinatie waar wij als geen ander van houden. Een leuke twist is dat je bijna alles in de winkel kan kopen, op de stoelen en de tafels na dan. Verliefd geworden op het kopje waar je uit drinkt? Yes, ook die is te koop! Oh, en het interieur is zo mooi, dat je bijna wel een foto moét maken. 

 

Een bericht gedeeld door Joeymick (@joeymick) op

7. The Blueberry
Genieten van Amerikaans eten in Amersfoort! Zelfs het interieur heeft een Amerikaanse twist gekregen in The Blueberry en dat zet wel een beetje de toon voor wat je hier kan verwachten. Cupcakes, go big or go home milkshakes, sandwiches en nátuurlijk American pancakes. Alles in dit leuke tentje geeft je het gevoel alsof je even in New York bent en dat maakt het een hele ervaring. Wij worden er helemaal vrolijk van en we hebben zo het gevoel dat dit voor jou niet anders gaat zijn. 

 

Een bericht gedeeld door Serina (@serinadominique) op

 

Een bericht gedeeld door Anoesh (@anoesh) op

8. Son of a Croque
De naam zegt het al een beetje, dit restaurantje staat namelijk helemaal in het teken van croques! Naast de welbekende croque madame en croque monsieur, hebben ze hier allerlei bijzondere combinaties die je zelf nog nooit had bedacht. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een croque met kip, een spiegelei, kroepoek en zoetzuur of je kiest voor achterham, ananas en basilicum. Je kan het je zo gek niet bedenken of ze hebben het. De manier van bestellen is trouwens ook een geval apart, want jouw keuze scheur je namelijk af van de scheurkalenders aan de muur. Creatief!

 

Een bericht gedeeld door Sabine (@ohmyfoodnessnl) op

9. Livingstone coffee
Oké, nog eentje dan! Wij kunnen geen genoeg krijgen van koffietentjes en Amersfoort heeft er nou eenmaal een heleboel te bieden. Livingstone is naast een fijn koffietentje ook dé plek om wat inspiratie op te doen voor je interieur. Vintage meubels, heel veel planten en een heleboel details zijn hier niet meer dan normaal. Je kan hier ook even je laptop erbij pakken als dat nodig is, want er is genoeg plek voor iedereen.

Beeld thumb: @gezelligopdekoffie, @yvetvandernaalt, @joeymick, @barista_cafe_amersfoort

Gerelateerde posts