Tijdens het shoppen zoek je natuurlijk naar de items met de beste fit. Niet te groot, niet te klein, maar precies goed. Soms ga je juist voor een boyfriend fit, maar over het algemeen is het heel erg belangrijk dat je kleding goed aansluit. Toch is het af en toe juist beter om een maatje groter of kleiner te gaan... Waarom? De wasmachine kan heel wat verpesten en sommige items lopen simpelweg een hele maat uit. Wij zetten het even voor je op een rijtje! 

Wasmachines kunnen je kledingstukken laten krimpen en dat zorgt ervoor dat een perfect shirtje opeens veel te klein is. Je hebt er één keer plezier van en weg ermee... Daarom kan je tijdens het kopen van je nieuwe items hier het beste rekening mee houden door een beetje te spelen met de maten.

1. T-shirt
Veel mooie t-shirts bestaan voor een groot deel uit katoen en dat kan wel tot twintig procent krimpen in de was (!). Ga voor een wat ruimere maat en je hoeft je nergens meer zorgen om te maken.

2. Sokken
Ook sokken bestaan vaak voor het grootste gedeelte uit katoen en dat kan flink krimpen. Een te kleine sok zit niet zo lekker en het is ook nog eens zonde van al die paren die vervolgens weer in de prullenbak belanden. 

3. Wollen truien
De vezels in een wollen trui krimpen samen in de was, waardoor je uiteindelijk in plaats van een maat L een M in handen hebt. Neem een oversized model en je weet zeker dat je goed zit. Een lekkere grote trui is sowieso nooit een slecht idee!

 

Een bericht gedeeld door SOPHIE MAY (@sophiemay) op

4. Zomerjurken
Bepaalde zomerjurken horen zwierig en losjes te zitten. Dit geeft ze die speelse look en als je dat kwijtraakt verliest de jurk al snel zijn charme. Dus, kies een maatje groter of ga voor de ouderwetse handwas, maar daar heeft niemand echt zin in...

Naast de items die je wat groter moet kopen, zijn er ook kledingstukken die je juist een maatje te klein moet nemen. Het is vervelend als je items te klein worden, maar het is ook niet echt fijn als je broek van je billen zakt omdat die wat meer uitloopt dan verwacht. 

1. Denim
Het kan misschien even wat oncomfortabel zijn, maar een denim broek zal snel uitlopen. Koop er nooit eentje die al precies goed zit, want die zal binnen no time heel erg gaan afzakken.

2. Yoga broek
Het is heel erg fijn dat een yoga broek elastisch is, maar ook dit kan net als een jeans redelijk gaan uitrekken. Liever iets te strak dan veel te los, toch?

3. Panty
Een panty kan na een paar keer wassen al wat losser gaan zitten bij de knieën en de enkels. Niet bepaald mooi...

4. Truien van een polyestermix
Lekkere zachte enluchtige truien zijn één van onze favorieten, maar als ze van een polyestermix zijn gemaakt, zullen ze wel gaan uitzakken. Niet erg natuurlijk, maar je wil niet een te oversized effect krijgen, want dan vallen ze zo van je schouders af.

 

Een bericht gedeeld door NOOR (@queenofjetlags) op

Beeld thumb: Bruno Press

Gerelateerde posts