De zin "geld maakt niet gelukkig", kan op heel veel manieren opgevat worden. Alleen een dikke bankrekening hebben, zal je inderdaad niet gelukkig maken. Maar, je geen zorgen hoeven te maken over je financiĆ«le verantwoordelijkheden is voor iedereen wel fijn. Dan blijft toch de vraag welk bedrag je uiteindelijk het gelukkigst maakt en er is dus een onderzoek die hier antwoord op geeft!

De ene studie wijst uit dat een verhoging van je salaris geen impact heeft op hoe jij je voelt, maar de andere studie laat juist zien dat er weldegelijk een bepaald bedrag is die zorgt voor optimale tevredenheid. Nieuwsgierig als wij zijn, gaan wij natuurlijk toch even een kijkje nemen naar die laatste.

Het onderzoek heeft 1,7 miljoen mensen onder de loep genomen om te kijken of er een verband te leggen valt tussen de mate waarin je gelukkig bent en je inkomen. Dit verband is dus gevonden en het schijnt dat als je tussen de 50.000 en de 60.000 euro per jaar verdient, je over het algemeen het gelukkigst bent. Dit is natuurlijk een flink bedrag, waardoor jij je in principe geen zorgen meer zou hoeven maken over geld. 

Het bovenstaande bedrag heeft te maken met je dagelijkse geluk, maar voor lange termijn geluk moet het bedrag rond de 80.000 euro liggen. Dit is het gemiddelde van meerdere landen, maar in rijkere landen liggen deze bedragen uiteraard wat hoger. 

Meer verdienen hoeft niet altijd beter te zijn. Het schijnt dat je geluk er op een gegeven moment zelfs onder kan gaan leiden... Het is belangrijk om geld vooral niet te zien als een doel. Je raakt zo snel gewend aan een hoger inkomen, dat het niet meer voelt als een luxe. Dus, geniet en ga vooral iets doen wat je leuk vindt!

Beeld thumb: Bruno Press

Gerelateerde posts