Starbucks, dé plek voor al je frappuccino's en pumpkin spice latte's, komt nu met een vakantiespot voor coffee lovers! Langzaam maar zeker wordt Starbucks meer dan alleen de plek voor je dagelijkse dosis koffie. In december is er namelijk al een heus koffie amusementspark geopend in Shanghai en ook daar wil je écht heen!

Als je nog niet weet waar jij je volgende vakantie wil doorbrengen, dan hebben wij een ideetje voor je. Starbucks heeft namelijk een immense koffieboerderij in Costa Rica en jij kan erheen! Om koffie te produceren en onderzoek te doen heeft Starbucks in 2013 een immens landgoed gekocht. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar op dit landgoed is deze week een bezoekerscentrum, genaamd Hacienda Alsacia, geopend van wel 4000 vierkante meter!

Naast dat je hier, natuurlijk, heerlijke koffie kan drinken van vers gebrouwen koffiebonen, kan je er ook een koffietour krijgen en de kas bezoeken waar planten groeien die resistent zijn tegen allerlei soorten ziektes. Ook nog erg informatief dus! 

En alsof deze vakantiespot nog niet genoeg is, opende de koffiegigant in december al de grootste Starbucks ter wereld. Dit filiaal in Shanghai is de eerste "full immersive coffee experience" in Azië en het lijkt dan ook meer op een pretpark dan op een koffietentje.

Er zijn onder andere bonen uit dertig verschillende landen aanwezig en de bar is wel 27 meter lang. Het plafond is gemaakt van 10.000 handgemaakte, houten tegels en bezoekers kunnen aanvullende informatie krijgen over de producten door middel van augmented reality. Het is een hele ervaring, waar je van kan genieten met een heerlijk koffietje in de hand. Wat wil je nog meer?Beeld: Starbucks, Matt Glac

Gerelateerde posts