Niet iedereen heeft een even woning om alle spullen in op te bergen. Het vergt dus soms wel wat creativiteit om voor alles een plekje te vinden.

Toch zijn er genoeg manieren te bedenken om een ruimte optimaal te benutten. Zo kan je van elke ruimte een klein paleisje maken! 

1. Kledingrek
Wie droomt er nou niet van een immens grote kast waar je al je spullen in kwijt kan? Jammer genoeg hebben we daar niet allemaal de ruimte voor. Maar, niet getreurd! Er valt altijd wel wat te verzinnen. Ga bijvoorbeeld voor een mooi kledingrek. Zo krijg je toch nog een beetje het gevoel van een walk-in closet. 

2. Verborgen opbergruimte
Sommige plekken zijn ideaal om spullen in op te bergen, maar we denken er gewoon niet zo snel aan. Gebruik bijvoorbeeld de ruimte onder je bed of plaats een extra kastje onder je bureau om je rondslingerende items in weg te stoppen. Lekker multifunctioneel! 

3. Multifunctionele meubels
Met weinig ruimte tot je beschikking is het jammer genoeg niet mogelijk om én die fijne bank én dat grote bed én die poef een plekje te geven. Een bedbank kan dan de perfecte uitkomst zijn. Overdag je bank en 's avonds je geliefde bed. 

4. Kleine meubels
Meubels kunnen soms heel massief ogen in een kleine ruimte. Toch is het zonde om alleen een bed en een kast in de kamer te hebben staan. Houd je vooral niet in tijdens de IKEA tripjes, maar ga voor het wat kleinere bureau en het kleine nachtkastje. Klinkt als een goede middenweg, toch? 

5. Vergeet de muren niet
We denken vaak enkel aan decoratie voor aan de muren, maar met een paar simpele planken schep je een hoop bergruimte (of in dit geval ruimte om iets 'uit te stallen'). Zo is er weer een plek voor die stapel boeken die altijd in de weg ligt. 

Beeld thumb: Entrance Makleri

Gerelateerde posts