Hoewel het iets langzamer gaat, is interieur eigenlijk net zoals mode: trends komen en gaan. Het afgelopen jaar waren er een aantal die we zoveel voorbij hebben zien komen, dat het tijd wordt voor iets nieuws. Wij sommen de vier trends op waar we eigenlijk een beetje klaar mee zijn met als bonus een vijfde die écht niet meer kan. Zijn jullie het ermee eens?

1. Plantmania
Pannenkoekenplant hier, monstera daar: het hele huis staat vol met groen. We zijn helemaal voor wat planten in huis maar je kunt ook te ver gaan met je liefde en dat is regelmatig het geval.

 

Happy first #monsteramonday of the year!

Een bericht gedeeld door Plant Circle (@plantcircle) op

2. Het Karwei vloerkleed
En dan eigen vooral de Karwei variant: die hebben we nou wel gezien. Hij is lekker betaalbaar maar ook super synthetisch én allang niet meer origineel. Investeer in een mooi écht exemplaar (handgeknoopt uit Marokko van wol en oneffenheden) of ga voor een heel ander kleed. 

3. Behang met bananenbladeren of palmprint
Eigenlijk een beetje net als de plantmania: overdaad schaadt. En er zijn zoveel andere leukere opties verkrijgbaar op het gebied van behang dan de tropische print. 

 

Maximalist dining room #diningroom #interiors #bananaleaveswallpaper

Een bericht gedeeld door Benni Amadi (@benniamadiinteriors) op

4. Millennial pink accessoires
De roze hype is wat ons betreft wel een beetje over haar hoogtepunt heen. Tijd voor een nieuwe kleur (zondag geven we een tip wat de trendtint is van 2018 voor interieur!). 

5. Teksten
Eigenlijk een open deur maar nog zien we de meest clichématige teksten nog in menig huiskamer terugkomen. Als 'Home is where the heart is', waarom moet je dat zo benadrukken? It's getting old people...

 

 

Happy with my new RM soupterrine! #rivieramaison #servies #ikhoudrvan #homesweethome #rm #interior

Een bericht gedeeld door By: Janine Dorst (@rmdecorationinspirationandmore) op

Beeld thumb: Kingdomhome.com.au

Gerelateerde posts