In Engeland en de VS stikt het van de warenhuizen terwijl we het in Nederland op dit moment enkel moeten doen met de Bijenkorf sinds het vertrek van V&D. Er is dus zeker ruimte voor een nieuw concept en dat komt er binnenkort met Hudson's Bay.

Maar wat kunnen we qua merken verwachten van de Canadese keten? Het bedrijf heeft ervoor gekozen om een mix te verkopen van internationale gesettelde merken, upcoming brands en mooie namen van Nederlandse bodem. Per winkel wordt gekozen voor een assortiment wat goed bij de omgeving past.

Op het gebied van vrouwenmode gaat Hudson's Bay voor mooie namen als Anecdote, Designers Remix, Equipment, Essentiel, G-Star RAW, IRO, Maison Scotch, Modström, Opening Ceremony, Rika, Second Female, T by Alexander Wang, The Kooples, Won Hundred en Zoe Karssen. Qua tassen en schoenen voor vrouwen kunnen we merken verwachten als Alexander Wang, Adidas, Calvin Klein, Converse en Sam Edelman. Ook komt er een vintage shop met designertassen van bijvoorbeeld Louis Vuitton en Hermès. 

Qua beauty zit het ook wel goed bij Hudson's Bay. Merken als Acqua di Parma, Armani, Aveda (er worden in 3 winkels een salon geopend), Bobbi Brown, Bumble & Bumble, Chanel, Chloé, Clinique, Givenchy, Gucci, Jo Malone, L:A Bruket, Marie Stella Maris, Natura Bissé en Ren Skincare zullen te koop zijn in de warenhuizen.

Er is ook een hoop leuks voor kids te shoppen dankzij merken als Converse, Imps & Elfs, Little Lovely Company, Noppies, Tumble 'N Dry en Zadig & Voltaire. En interieur liefhebbers kunnen items shoppen van merken als Design Letters, Eva Solo, Iittala, Royal Doulton, Stelton, Kaat Amsterdam, Walra, &Klevering, Bllomingville, Broste, House Doctor en Vitra.


The Limiteds

Bijzonder is dat een aantal grote internationale en leuke merken uit Nederland speciale producten hebben ontworpen voor Hudson's Bay die in een gelimiteerde oplage te krijgen zullen zijn in de winkels. Onder andere Karl Lagerfeld, Vitra en Zoe Karssen zijn aan het ontwerpen geslagen voor de Canadese keten.

De eerste winkel zal trouwens haar deuren openen in augustus dit jaar op het Rokin in Amsterdam en daarna volgen nog 9 winkels dit jaar, veelal in de lege ruimtes die V&D achterliet. 

Gerelateerde posts